Λαχταράς μια pizza αλλά δεν θέλεις να παραγγείλεις και βασικά βιάζεσαι και πεινάς πολύ; Τότε αυτή η πανεύκολη σπιτική pizza είναι ό,τι πρέπει.
Φτιάχνεται με απλά υλικά, ψωμάκι για πίτα και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τα υλικά.
Υλικά για 2 μερίδες σπιτική pizza:
- 2 πιτούλες για σουβλάκι (κανονικές, ολικής ή καλαμποκιού)
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ή 4-5 μοτσαρελάκια
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα toppings:
μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές, λίγη πέστο (προαιρετικά), φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
Οδηγίες παρασκευής:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στην λειτουργία για pizza ή στον αέρα
- Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε λίγο λάδι στην επιφάνειά τους
- Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και την πέστο
- Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας
- Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και μπαχαρικά στο toping
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί
Tips για την καλύτερη σπιτική pizza:
- Για extra τραγανή πίτα, ψήνουμε τις πιτούλες για 2-3 λεπτά πριν προσθέσουμε τα toppings
- Ανάλογα με το τυρί που θα βάλουμε αλλάζει και το αποτέλεσμα. Πειραματίσου με διαφορετικά είδη τυριού E
- Μια ελάχιστη ποσότητα από σως μπαλσάμικο ή μέλι δίνει ένα πολύ gourmet twist σε μια κατά τα άλλα πολύ απλή συνταγή Try a drizzle of balsamic glaze or hot honey for a gourmet twist!
Αυτή η συνταγή για σπιτική pizza είναι από τις αγαπημένες των πελατών μου στο γραφείο για εύκολο και comfort βραδινό. Δοκίμασέ το και στείλε μας τα σχόλια σου ή ανέβασε story με την συνταγή στο @geonutrition

Σπιτική πανεύκολη pizza
Ingredients
- 2 πιτούλες για σουβλάκι (κανονικές, ολικής ή καλαμποκιού)
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (ή κέτσαπ ή μουστάρδα)
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ή 4-5 μοτσαρελάκια
- 1/2 κ.γλυκού ρίγανη
- μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα toppings
- μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές, λίγη πέστο (προαιρετικά), φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
Instructions
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στην λειτουργία για pizza ή στον αέρα
- Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε λίγο λάδι στην επιφάνειά του
- Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και την πέστο
- Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας
- Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και μπαχαρικά στο toping
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί
Καλή Απόλαυση!
Αν σου άρεσε η συνταγή, μοιράσου την μαζί μας στο instagram ανεβάζοντας story με tag το @geonutrition