Πανεύκολη σπιτική pizza

pizza-geonutrition

Λαχταράς μια pizza αλλά δεν θέλεις να παραγγείλεις και βασικά βιάζεσαι και πεινάς πολύ; Τότε αυτή η πανεύκολη σπιτική pizza είναι ό,τι πρέπει.

Φτιάχνεται με απλά υλικά, ψωμάκι για πίτα και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις με τα υλικά.

Jump to Recipe

 

Υλικά για 2 μερίδες σπιτική pizza:

  • 2 πιτούλες για σουβλάκι (κανονικές, ολικής ή καλαμποκιού)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ή 4-5 μοτσαρελάκια
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τα toppings:

μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές, λίγη πέστο (προαιρετικά), φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

 

Οδηγίες παρασκευής: 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στην λειτουργία για pizza ή στον αέρα
  2. Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε λίγο λάδι στην επιφάνειά τους
  3. Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και την πέστο
  4. Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας
  5. Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και μπαχαρικά στο toping
  6. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί

 

Tips για την καλύτερη σπιτική pizza:

  • Για extra τραγανή πίτα, ψήνουμε τις πιτούλες για 2-3 λεπτά πριν προσθέσουμε τα toppings
  • Ανάλογα με το τυρί που θα βάλουμε αλλάζει και το αποτέλεσμα. Πειραματίσου με διαφορετικά είδη τυριού E
  • Μια ελάχιστη ποσότητα από σως μπαλσάμικο ή μέλι δίνει ένα πολύ gourmet twist σε μια κατά τα άλλα πολύ απλή συνταγή Try a drizzle of balsamic glaze or hot honey for a gourmet twist!

Αυτή η συνταγή για σπιτική pizza είναι από τις αγαπημένες των πελατών μου στο γραφείο για εύκολο και comfort βραδινό. Δοκίμασέ το και στείλε μας τα σχόλια σου ή ανέβασε story με την συνταγή στο @geonutrition

 

pizza-geonutrition

Σπιτική πανεύκολη pizza

Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Course Main Course
Servings 2

Ingredients
  

  • 2 πιτούλες για σουβλάκι (κανονικές, ολικής ή καλαμποκιού)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας  (ή κέτσαπ ή μουστάρδα)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ή 4-5 μοτσαρελάκια
  • 1/2 κ.γλυκού ρίγανη
  • μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα toppings

  • μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα, κρεμμύδι, ελιές, λίγη πέστο (προαιρετικά), φύλλα βασιλικού (προαιρετικά) 

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στην λειτουργία για pizza ή στον αέρα
  • Βάζουμε τις πίτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε λίγο λάδι στην επιφάνειά του
  • Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας και την πέστο
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας
  • Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά και μπαχαρικά στο toping 
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί
Keyword pizza

 

Καλή Απόλαυση!

 

Αν σου άρεσε η συνταγή, μοιράσου την μαζί μας στο instagram ανεβάζοντας story με tag το @geonutrition

 

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating