Είναι δροσερή, χορταστική, εύκολη και γρήγορη.
Είναι η συνταγή που λατρεύουν οι πελάτες μου όταν μπαίνει στο πρόγραμμα της εβδομάδας.
Δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς 😉
Πατατοσαλάτα
Ingredients
- 5 μέτριες πατάτες
- 3 καρότα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 μικρό κομμάτι φινόκιο σε λεπτές φέτες
Για το dressing
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα (γίνετε εξίσου νόστιμο και με μουστάρδα)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μηλόξυδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη
- αλατοπίπερο
Instructions
- Βάζουμε τα καρότα και τις πατάτες με την -καλά πλυμένη- φλούδα σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό, το αλατίζουμε και το βάζουμε να βράσει.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν (για περίπου 20 λεπτά) αλλά να μην διαλύονται.
- Μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό βρύσης για να σταματήσουμε τον βρασμό.
- Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε μπολ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τον μαϊντανό.
- Ετοιμάζουμε το dressing. Στο μούλτι βάζουμε την μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, την κάπαρη, το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιούμε καλά.
- Περιχύνουμε με το μείγμα το μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, ή να την αφήσουμε καλυμμένη στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Καλή Απόλαυση!