Μια δροσερή συνταγή που θα σου θυμίσει Καλοκαίρι και ήλιο.
Η φρεσκάδα του μαϊντανού δένει τέλεια με την σπιρτάδα του σκόρδου και τους τραγανούς ηλιόσπορους.
Είναι εύκολη, είναι γρήγορη, είναι χαμηλή σε θερμίδες και…βασικά είναι μακαρονάδα, τι άλλο χρειάζεσαι;
Υλικά για μια μερίδα
- 250γρ μακαρόνια, κατά προτίμηση ολικής (θα βγουν περίπου 21/2 φλιτζάνια του τσαγιού)
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα ηλιόσπορους
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τριμμένο τυρί, αν σου αρέσει ο συνδυασμός
- 3-4 ντοματίνια (για να νιώσεις τις γλυκές εκρήξεις στο στόμα σου)
Πώς θα την φτιάξεις
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό
- Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τους ηλιόσπορους, στο μπλέντερ
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό χρειάζεται ακόμα, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα
- Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε
- Στην ίδια κατσαρόλα, καβουρδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τους ηλιόσπορους και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα και ανακατεύουμε
- Σερβίρονται είτε σκέτα είτε με κομματάκια φέτας και ντοματίνια
Σου εύχομαι να την απολαύσεις!
One Comment Add yours