Μια δροσερή συνταγή που θα σου θυμίσει Καλοκαίρι και ήλιο.
Η φρεσκάδα του μαϊντανού δένει τέλεια με την σπιρτάδα του σκόρδου και τους τραγανούς ηλιόσπορους.
Είναι εύκολη, είναι γρήγορη, είναι χαμηλή σε θερμίδες και…βασικά είναι μακαρονάδα, τι άλλο χρειάζεσαι;
Μια εναλλακτική ιδέα είναι να φτιάξεις αυτή την αρωματική πέστο με σπανάκι
Μακαρονάδα με σάλτσα μαϊντανού και ηλιόσπορους
Ingredients
- 250 gr μακαρόνια, κατά προτίμηση ολικής (θα βγουν περίπου 21/2 φλιτζάνια του τσαγιού)
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 χούφτα ηλιόσπορους
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 4-5 ντοματίνια (για να νιώσεις τις γλυκές εκρήξεις στο στόμα σου)
Instructions
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
- Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τους ηλιόσπορους, στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό χρειάζεται ακόμα. Για να δέσει, χρησιμοποιούμε λίγο νερό από τα μακαρόνια ή ακόμα καλύτερα, λίγο κορν φλάουερ. Θέλουμε να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, καβουρδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τους ηλιόσπορους και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε είτε σκέτα είτε με κομματάκια τυριού και ντοματίνια