Μακαρονάδα με σάλτσα μαϊντανού και ηλιόσπορους

pesto-maintanou-geonutrition
Jump to Recipe

 

 

Μια δροσερή συνταγή που θα σου θυμίσει Καλοκαίρι και ήλιο.

Η φρεσκάδα του μαϊντανού δένει τέλεια με την σπιρτάδα του σκόρδου και τους τραγανούς ηλιόσπορους.

Είναι εύκολη, είναι γρήγορη, είναι χαμηλή σε θερμίδες και…βασικά είναι μακαρονάδα, τι άλλο χρειάζεσαι;

Μια εναλλακτική ιδέα είναι να φτιάξεις αυτή την αρωματική πέστο με σπανάκι

 

pesto-maintanou-geonutrition

 

 

 

pesto-maintanou-geonutrition

Μακαρονάδα με σάλτσα μαϊντανού και ηλιόσπορους

Cook Time 20 mins
Course Main Course
Servings 2

Ingredients
  

  • 250 gr μακαρόνια, κατά προτίμηση ολικής (θα βγουν περίπου 21/2 φλιτζάνια του τσαγιού)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα ηλιόσπορους
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 4-5 ντοματίνια (για να νιώσεις τις γλυκές εκρήξεις στο στόμα σου)

Instructions
 

  • Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τους ηλιόσπορους, στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι μπαχαρικό χρειάζεται ακόμα. Για να δέσει, χρησιμοποιούμε λίγο νερό από τα μακαρόνια ή ακόμα καλύτερα, λίγο κορν φλάουερ. Θέλουμε να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Βγάζουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, καβουρδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τους ηλιόσπορους και ύστερα ρίχνουμε τα μακαρόνια και την σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε είτε σκέτα είτε με κομματάκια τυριού και ντοματίνια
Keyword parsley, pasta

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating