Ζυμαρικά με φρέσκια πέστο σπανακιού

Η αγάπη μου για τα μακαρόνια είναι εμφανής σε αυτό το blog. Με μια ματιά θα βρεις πολλές συνταγές για μακαρονάδες με ιδιαίτερες σάλτσες.

Μου αρέσει να μετατρέπω τα λαχανικά σε φρέσκια σάλτσα για τα μακαρόνια δημιουργώντας ελαφριές και νόστιμες συνταγές.

Μετά την μακαρονάδα με πέστο μαϊντανού, τις πένες με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας και την ελαφριά καρμπονάρα με γιαούρτι και λαχανικά αυτή η συνταγή ήταν η επόμενη που αποφάσισα να δοκιμάσω.

Πέστο από σπανάκι.

Μιας και τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να ψωνίζω στην λαϊκή (η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει για την διατροφή και την τσέπη μου) το ψυγείο ξεχειλίζει από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Το σπανάκι είναι από τις αγαπημένες μου επιλογές.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους στην μαγειρική και επίσης είναι πολύ, μα πολύ υγιεινό καθώς είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, ασβεστίου και φυτικών ινών (κάτι ήξερε ο Ποπάι 💪)

Μερικές ιδέες για να το εντάξεις στην διατροφή σου είναι: στις ομελέτες ή μαζί με τηγανητά αυγά, φρέσκο σε σαλάτες, σε σπιτικές πίτες, σε αραβικές πίτες και σάντουιτς, το σπανακόρυζο, μαυρομάτικα ή σουπιές με σπανάκι

και φυσικά πέστο με σπανάκι και βασιλικό για να συνοδεύσεις τα ζυμαρικά σου.

Η σημερινή συνταγή για την πέστο είναι εμπνευσμένη από την υπέροχη Teti’ s Flakes.

(άλλη μια συνταγή από την Τέτη είναι αυτή η λαχταριστή Gallette)

Υλικά για 2 μερίδες ζυμαρικών και 1 βαζάκι πέστο

  • 250-300γρ ζυμαρικά (βίδες ή πένες, σπαγγέτι κ.α.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα (ή κουκουνάρι)
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  • 3-4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, ή γραβιέρα κ.α.)
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  • Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καβουρδίζουμε τα καρύδια για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ ή γουδί πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και τα καβουρδισμένα καρύδια
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι και τον βασιλικό. Ενδιάμεσα ρίχνουμε ελαιόλαδο στο μείγμα ώστε να υγροποιηθεί.
  • Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
  • Αν η πέστο βγει στεγνή προσθέτουμε ελαιόλαδο (ή λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια).
  • Σουρώνουμε τα βρασμένα μακαρόνια και περιχύνουμε με την πέστο και λίγο επιπλέον τυρί.
  • Η πέστο μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο βάζοντας την σε ένα βαζάκι όπου η επιφάνεια της θα καλύπτεται με ελαιόλαδο.

Δοκίμασες την πέστο σπανακιού; Μην ξεχάσει να μοιραστείς μαζί μας το υπέροχο δημιούργημα σου. Ανέβασε story και κάνε tag το @geonutrition

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s