Σπιτική Λεμονάδα mojito

Έχει μυρίσει καλοκαίρι εδώ και μέρες!

Και μιας και είμαστε ακόμα στην πόλη και οι διακοπές αχνοφαίνονται από πολύ μακριά, ας δροσιστούμε λίγο με μια σπιτική λεμονάδα, σαν κοκτέιλ mojito στην βεράντα μας.

Η δροσιά και η γεύση της θα σας στείλει σε μια ξαπλώστρα στο νησί, σας το εγγυώμαι!

Το καλό με αυτή την συνταγή είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα συμπυκνωμένης λεμονάδας και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Όποτε θέλετε να την καταναλώσετε αραιώνεται ανάλογα με την προτίμησή σας.

Ας δούμε λοιπόν τα υλικά:

  • 500γρ ζάχαρη

  • 250γρ νερό

  • 700γρ χυμό λεμόνι

  • ξύσμα από 4 λεμόνια

  • 2 κλαδάκια δυόσμο (με περισσότερα έχει ποιο έντονη γεύση mojito)

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε: το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.

  2. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και την αφήνουμε με το καπάκι να κρυώσει.

  3. Όταν κρυώσει σουρώνουμε και την βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μήνες.

  4. Σερβίρουμε με μπόλικα παγάκια, αραιωμένη με νερό και 2 φυλλαράκια δυόσμο.

 

σπιτική-λεμονάδα-mojito

Καλή Απόλαυση!

Κάνε εγγραφή παρακάτω και περισσότερες λαχταριστές και νόστιμες ιδέες θα αρχίσουν να φτάνουν στο email σου

http://eepurl.com/dHildj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s