Σπιτική λεμονάδα Mojito

lemonada-mojito-geonutrition

 

Έχει μυρίσει Kαλοκαίρι εδώ και μέρες!

Και μιας και είμαστε ακόμα στην πόλη και οι διακοπές αχνοφαίνονται από πολύ μακριά, ας δροσιστούμε λίγο με μια σπιτική λεμονάδα, σαν κοκτέιλ mojito, στην βεράντα μας.

Η δροσιά και η γεύση της θα σε στείλει σε μια ξαπλώστρα στο νησί, σου το εγγυώμαι!

Το καλό με αυτή την συνταγή είναι ότι μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα συμπυκνωμένης λεμονάδας και να την αποθηκεύσεις στο ψυγείο.

Όποτε θέλεις να την καταναλώσεις αραιώνεις ανάλογα με την προτίμησή σου.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και συμπυκνωμένη σπιτική μανταρινάδα.

Σπιτική Λεμονάδα Mojito

Cook Time 20 mins
Course Drinks
Servings 1 λίτρο

Ingredients
  

  • 500 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ νερό
  • 700 γρ χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 2 κλαδάκια δυόσμο (με περισσότερα έχει ποιο έντονη γεύση mojito)

Instructions
 

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε: το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
  • Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και την αφήνουμε με το καπάκι να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει σουρώνουμε και την βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μήνες.
  • Σερβίρουμε με μπόλικα παγάκια, αραιωμένη με νερό και 2 φυλλαράκια δυόσμο.

Καλή Απόλαυση!

 

Κάνε εγγραφή παρακάτω και περισσότερες λαχταριστές και νόστιμες ιδέες θα αρχίσουν να φτάνουν στο email σου

http://eepurl.com/dHildj

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating