Τα Brigadeiro είναι παραδοσιακό γλυκό της Βραζιλίας που πρωτοεμφανίστηκε περίπου το 1940. Σερβίρεται συνήθως σε παιδικά party γενεθλίων, μετά από την τούρτα ή σε διάφορα reunions. Μπορεί να καταναλωθεί και με το κουτάλι κατευθείαν από την κατσαρόλα γι’αυτό και κάποιες φορές λέγεται “brigadeiro de colher” (spoon brigadeiro)
Για να τα απολαύσεις θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά.
Υλικά:
•1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
•3 κουτ.της σούπας κακάο
•1 κουτ. της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
- προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 3 υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς για 10′ σε χαμηλή φωτιά
- βάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει
- όσο περιμένουμε καθαρίζουμε την κατσαρόλα που μαγειρέψαμε…με τη γλώσσα 😝 (προαιρετικό αλλά δύσκολο να αντισταθείς)
- όταν έχει κρυώσει το μείγμα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και πασπαλίζουμε με καρύδα, τρούφα ή ό,τι άλλο μας αρέσει
- αποθηκεύουμε στο ψυγείο(😜αν και δεν θα μείνουν για πολύ)
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για έξτρα γεύση (σε αυτά έβαλα αμύγδαλα και χουρμάδες)
Καλή Απόλαυση!!!
Περιμένω εντυπώσεις!