1κουτ. σούπαςμέλι ή εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Instructions
Μουλιάζουμε την βρώμη σε νερό μέχρι να σκεπαστεί, για 15 λεπτά περίπου. Αυτό θα διευκολύνει την διαδικασία αργότερα καθώς μαλακώνει η βρώμη και αλέθεται καλύτερα.
Σε ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες στραγγίζουμε την βρώμη και ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό κάτω από την βρύση.
Μεταφέρουμε την βρώμη σε ένα μπλέντερ μαζί με 2 φλιτζάνια νερό (και μέλι ή βανίλια αν θέλουμε) και το αλάτι.
Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε τα άλλα 2 φλιτζάνια νερό και ξαναχτυπάμε. Αν έχουμε μικρό μπλέντερ θα χρειαστεί να κάνουμε αυτή την διαδικασία σταδιακά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το σουρωτήρι (ή τούλι, τουλπάνι, καθαρή βαμβακερή πετσέτα) και ρίχνουμε μέσα το γάλα βρώμης. Αν θέλουμε να είναι ακόμη πιο λεπτόρρευστο μπορούμε να το ανακατέψουμε άλλη μια φορά στο μπλέντερ.
Notes
Στο ψυγείο διατηρείται μέχρι και 5 ημέρες.Θα δημιουργηθεί ένα ίζημα στο μπουκάλι, το οποίο είναι φυσιολογικό. Ανακινούμε καλά το μπουκάλι πριν σερβίρουμε.