3 1/2 ποτήρια (των 300ml)φρέσκο γάλα(μπορείς να αξιοποιήσεις και αυτό που έληξε πρόσφατα, είναι ασφαλές αφού ψήνεται)
1ποτήρι (των 300ml)σιμιγδάλι ψιλό
1ποτήρι (των 300ml)κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1ξυλάκι κανέλας και αρκετή σε σκόνη, για το γαρνίρισμα
Instructions
Ανάβεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά το γάλα, την ζάχαρη, την κανέλα, το σιμιγδάλι και ανακατεύεις μέχρι να δέσει η κρέμα (θέλει λίγη υπομονή στο ανακάτεμα).
Χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις στην κρέμα, συνεχίζεις να ανακατεύεις. (Αφαιρείς αν θέλεις σε αυτό το σημείο το ξυλάκι κανέλας)
Όταν η κρέμα έχει δέσει και όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί την ρίχνεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί καλά βουτυρωμένο.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.
Μόλις την βγάλουμε από τον φούρνο και για όσο είναι ακόμα ζεστή, πασπαλίζουμε με κανέλα και extra ζάχαρη.
Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. (Η γαλατόπιτα τρώγεται πιο ευχάριστα δροσερή)
Notes
Το μυστικό της γιαγιάς για να καταλάβεις ότι ψήθηκε είναι η δοκιμή με το μαχαίρι: Πρέπει όταν βάζεις κάθετα το μαχαίρι στην γαλατόπιτα να μην κολλάει επάνω στην επιφάνειά του η κρέμα. Όταν το βγάζεις στεγνό σημαίνει ότι είναι έτοιμη!