500γρωμά ρεβίθιαμουλιασμένα 8 ώρες σε νερό με λίγο αλάτι
3πιπεριές χρωματιστές, σε κυβάκια
1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1λίτρο νερό προσθέτεις κι άλλο αν χρειαστεί
1κύβος λαχανικών ή μανιταριών
αλατοπίπερο
5κουτ. σούπαςελαιόλαδο
1κουτ. γλυκούκουρκουμά
1κουτ. γλυκούκάρυ
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα
Ξεπλένουμε και σουρώνουμε καλά τα ωμά ρεβίθια που έχουμε βάλει 8 ώρες πριν στο νερό (εκτός κι αν κάνεις το tip* που σού είπα, οπότε τα έχεις ήδη ψιλοβρασμένα)
Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, κουρκουμά και αλατοπίπερο
Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο αν είναι πολύ στεγνά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τον μαϊντανό
Μεταφέρουμε το φαγητό σε μια γάστρα ή ένα πυρέξ ή ταψί. Ρίχνουμε τον κύβο και προσθέτουμε το νερό.
Καλύπτουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο ή καπάκι για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το σκέπασμα και αφήνουμε για επιπλέον 30'