250γρ ρεβίθιαμουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με 1 κουτ. γλυκού αλάτι
1ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1/2 κ.γλυκού κουρκουμά
1/2 κ.γλυκού πιπέρι
1/2 κ.γλυκούαλάτι
4 κ.σούπας αλεύρι
1/2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κ.σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
1αραβική πίτα
1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
λαχανικά της αρεσκείας σου
Για την σος ταχίνι
3κ.σούπαςταχίνι
2 κ.σούπαςχυμό λεμονιούαν βγει πολύ στεγνή αραιώνουμε με χλιαρό νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλατοπίπερο
κύμινο
Instructions
Βάζεις στο μπλέντερ τα ρεβίθια που έχεις μουλιάσει
Προσθέτεις το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τον μαϊντανό και αλέθεις στο μπλέντερ
Μπορείς να βάλεις το μίγμα σε ένα μπολ και να το αφήσεις για λίγο στο ψυγείο ή να το ψήσεις αμέσως
Πλάσε μικρά μπαλάκια και πίεσε τα ελάχιστα ώστε να βγουν πεπλατυσμένα.
Άπλωσε τα σε ένα ταψί και ψήσε και από τις δυο πλευρές (μπορείς και να τα τηγανίσεις, αλλά συνήθως διαλύονται και επιπλέον γίνεται πιο βαρύ λόγω του ελαιολάδου)
Για το σερβίρισμα:
Απλώνεις την αραβική πίτα και προσθέτεις λίγη σος, τοποθετείς τους κεφτέδες, τα λαχανικά και επιπλέον σος στο τελείωμα
Notes
Αν τα όσπρια σου δημιουργούν ενοχλητικό φούσκωμα καλό είναι να έχεις πρώτα βράσει τα ρεβίθια περίπου 30' και ύστερα, αφού τα σουρώσεις καλά, ακολουθείς την διαδικασία από την αρχή.