Ονομάζομαι Γεωργία Στυλιανοπούλου και είμαι Διαιτολόγος Διατροφολόγος.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Αποφάσισα από νωρίς ότι θέλω να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα κι έτσι σπούδασα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στο Nοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», στο Γενικό Nοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα «η Σωτηρία», στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας ενώ παράλληλα ασχολήθηκα και με τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων στο The Westin Resort, Costa Navarino.

Στην πτυχιακή μου εργασία με τίτλο: “Μελέτη της επίδρασης ψυχολογικών παραγόντων στον ουδό αντίληψης του γλυκού σε ομάδα εθελοντριών Ελληνικής καταγωγής” ερευνήσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι ψυχολογικοί παράγοντες και οι ορμονικές αλλαγές στον έμμηνο κύκλο των γυναικών επηρεάζουν την αντίληψη της γλυκιάς γεύσης. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

 

 

Με το πέρας των σπουδών μου θέλησα να εμβαθύνω περισσότερο στον άνθρωπο και στον ρόλο που έχει η ψυχολογία στην αλλαγή διατροφικών συνηθειών.

‘Έτσι, παρακολούθησα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκα σε μια νέα μεθοδολογία, το Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας,που βασίζεται σε Διατροφικές και Ψυχο-εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις για χρόνια παχύσαρκες και υπέρβαρες γυναίκες. Η προσέγγιση αυτή εστιάζει στην βελτίωση της εικόνας του σώματος και την αντιμετώπιση της χρόνιας παχυσαρκίας χωρίς δίαιτες και περιορισμούς.

Στη συνέχεια, από τον ίδιο φορέα, εκπαιδεύτηκα στις Δεξιότητες Επικοινωνίας για Διαιτολόγους θέλοντας να παρέχω όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι.

Από το 2022 διατηρώ το δικό μου διαιτολογικό γραφείο στην οδό Αώου 9, στους Αμπελόκηπους. Το γραφείο βρίσκεται δίπλα στο μετρό Πανόρμου ενώ υπάρχουν και 2 parking για εξυπηρέτηση του κοινού.