Είμαι η Γεωργία Στυλιανοπούλου και είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.

Η ιδέα πίσω από το Geo(rgia)-nutrition…

Πάντα μου άρεσε να γράφω. Για πράγματα που με ενδιέφεραν, με ενοχλούσαν, για ό,τι με ενθουσίαζε. Μέσα από το Geonutrition κατάφερα να συνδυάσω αυτή την αγάπη με την λατρεία μου για την υγιεινή διατροφή.

Κατάλαβα ότι σε ένα κόσμο που μας κατακλύζει με πληροφορίες μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού δεν μπορούμε πάντα να ξέρουμε τι είναι αλήθεια από αυτά που διαβάζουμε.

Η σωστή διατροφή δεν σχετίζεται με εξαντλητικές δίαιτες και καινούργιες μόδες. Είναι τρόπος ζωής, ένα μέσο για να φροντίσεις την υγεία σου και να ζεις καλύτερα, χωρίς στερήσεις, υπερβολές και άγχος.

 

Αυτός είναι και σκοπός του Geonutrition. Να σου δείξω την όμορφη πλευρά της υγιεινής διατροφής, να σε συμβουλεύσω, να λύσω κάθε σου απορία και να σε βοηθήσω να αγαπήσεις ξανά το σώμα σου.

 

 

Μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό μου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλαμάτα. Αποφάσισα από νωρίς ότι θέλω να γίνω Διαιτολόγος- Διατροφολόγος κι έτσι σπούδασα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στο Nοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», στο Γενικό Nοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα «η Σωτηρία», στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας ενώ παράλληλα ασχολήθηκα και με τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων στο The Westin Resort, Costa Navarino.

Στην πτυχιακή μου εργασία με τίτλο: “Μελέτη της επίδρασης ψυχολογικών παραγόντων στον ουδό αντίληψης του γλυκού σε ομάδα εθελοντριών Ελληνικής καταγωγής” ερευνήσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι ψυχολογικοί παράγοντες και οι ορμονικές αλλαγές στον έμμηνο κύκλο των γυναικών επηρεάζουν την αντίληψη της γλυκιάς γεύσης. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Με το πέρας των σπουδών μου θέλησα να εμβαθύνω περισσότερο στον άνθρωπο και στον ρόλο που έχει η ψυχολογία στην αλλαγή διατροφικών συνηθειών.

‘Ετσι, παρακολούθησα σεμινάρια Θετικής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκα σε μια νέα μεθοδολογία, το Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας ,που βασίζεται σε Διατροφικές και Ψυχο-εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις για χρόνια παχύσαρκες και υπέρβαρες γυναίκες. Η προσέγγιση αυτή εστιάζει στην βελτίωση της εικόνας του σώματος και την αντιμετώπιση της χρόνιας παχυσαρκίας χωρίς δίαιτες και περιορισμούς.

Στη συνέχεια, από τον ίδιο φορέα, εκπαιδεύτηκα στις Δεξιότητες Επικοινωνίας για Διαιτολόγους θέλοντας να παρέχω όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι.

Από το 2017 εργάζομαι ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.