Λίγο που είναι της μόδας, λίγο που δεν είναι πια καιρός για ζεστά porridge…
είπα να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω γκρανόλα
Κυρίως γιατί φαίνεται πολύ απλή, υγιεινή και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θες με τα υλικά
Υλικά για ένα βαζάκι (περίπου 2 φλιτζάνια)
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
- 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
Πώς θα την φτιάξεις:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
- Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)
Καλή Απόλαυση!