Σπιτική γκρανόλα με κακάο

Λίγο που είναι της μόδας, λίγο που δεν είναι πια καιρός για ζεστά porridge…

είπα να δοκιμάσω κι εγώ να φτιάξω γκρανόλα

Κυρίως γιατί φαίνεται πολύ απλή, υγιεινή και μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θες με τα υλικά

 

granola-σπιτικη-γκρανολα-geonutrition

Υλικά για ένα βαζάκι (περίπου 2 φλιτζάνια)

  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (όχι σταφίδες, γιατί καίγονται εύκολα)
  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας (ή μπορείς να τρίψεις ένα τετράγωνο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι

 

granola-σπιτικη-γκρανολα-geonutrition

Πώς θα την φτιάξεις:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
  2. Στη συνέχεια, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (αν δεις ότι οι άκρες μαυρίζουν, σβήνεις νωρίτερα)

 

Καλή Απόλαυση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s