Η μυρωδιά της κανέλας και της κρέμας που σιγοψήνεται είναι για εμένα η μυρωδιά του σπιτιού της γιαγιάς μου
Κάθε απόγευμα, μετά τον μεσημεριανό της ύπνο, έβαζε ένα κομμάτι γαλατόπιτα με φρέσκια κανέλα μαζί με φρεσκοψημένο καφέ από ρεβίθι
Στα χωριά δεν σπαταλούν ποτέ φαγητό
Όταν το γάλα στο ψυγείο κόντευε να λήξει αυτή η συνταγή της έλυνε τα χέρια
Αυτή την νοσταλγική συνταγή θα σου δείξω σήμερα
Για ένα μικρό ταψάκι γαλατόπιτα θα χρειαστείς:
- 4 αυγά
- 3 1/2 ποτήρια γάλα (μπορείς να αξιοποιήσεις και αυτό που έληξε πρόσφατα, είναι ασφαλές αφού ψήνεται)
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πώς θα την φτιάξεις:
- Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύεις μέχρι να δέσει η κρέμα (θέλει λίγη υπομονή στο ανακάτεμα)
- Χτυπάς τα αυγά και τα ρίχνεις στην κρέμα, συνεχίζεις να ανακατεύεις
- Όταν η κρέμα έχει δέσει και όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί την ρίχνεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί καλά βουτυρωμένο
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα
Το μυστικό της γιαγιάς για να καταλάβεις ότι ψήθηκε είναι η δοκιμή με το μαχαίρι
Πρέπει όταν βάζεις κάθετα το μαχαίρι στην γαλατόπιτα να μην κολλάει επάνω στην επιφάνειά του η κρέμα
Όταν το βγάζεις στεγνό σημαίνει ότι είναι έτοιμη
Σερβίρισε την με αρκετή κανέλα
Καλή Απόλαυση!
πολύ ωραία και εύκολη συνταγή! θα την δοκιμάσω κι εγώ σήμερα κιόλας!!!
LikeLiked by 1 person
Πολύ ωραια!Δείτε και εδω.. https://eatdessertfirst.food.blog/2019/08/14/greek-flan/
LikeLike
Φαίνεται πολύ ωραία! Να κάτι καινούργιο και νόστιμο για να δοκιμάσουμε 🙂
LikeLiked by 1 person