Meatless Monday Κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα

Ήρθε η Meatless Monday νούμερο 2

Ήρθε η μέρα για την επόμενη  συνταγή που δεν χρειάζεται το κρέας για να γίνει πεντανόστιμη

Το συγκεκριμένο φαγητό αποτελεί την αγαπημένη μου λύση όταν θέλω να φάω μια ζεστή σούπα που γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Είναι η ιδανική συνταγή για μια πολυάσχολη, κρύα Δευτέρα.

Τι θα χρειαστείς για να την απολαύσεις:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μισή κολοκύθα ή 4 φλιτζάνια κομμένη σε κύβους
  • 1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ ή κουρκουμά, αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας (προαιρετικά)
  • 1/2 κύβο λαχανικών
  • 60γρ παρμεζάνα

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

 

 

Καινούργιες συνταγές και άρθρα με ό,τι σε ενδιαφέρει για την διατροφή στο inbox σου κάθε εβδομάδα! Κάνε εγγραφή εδώ και…stay tuned!

 

 

Πως θα την φτιάξεις:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2’
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και όλα τα μπαχαρικά (αλατοπίπερο, κάρυ) και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών με λίγο βραστό νερό μέχρι να καλύψει τα κομμάτια της κολοκύθας (αν ρίξετε το γάλα καρύδας προσθέστε λιγότερο νερό)
  4. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 15 λεπτά περίπου μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει και να λιώνει με ένα πιρούνι.
  5. Μεταφέρουμε την σούπα σε ένα μπλέντερ
  6. Την σερβίρουμε ζεστή με τα κομματάκια της παρμεζάνας που λιώνουν μέσα στην σούπα

 

 

Καλή Απόλαυση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s