Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ και γιαούρτι

 

Ελαφρύ, δροσερό και έτοιμο στην στιγμή!

Αυτό το γλυκάκι είναι ό,τι χρειάζεσαι για κάτι ελαφρύ και γρήγορο.

giaourti-glyko-pti-ber-geonutrition

Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ και γιαούρτι

Cook Time 20 minutes
Course Dessert
Servings 10

Ingredients
  

  • 1 πακέτο (225γρ) Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
  • 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 250ml (1 κούπα) φρέσκο γάλα πλήρες ή ελαφρύ
  • 100γρ (7 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 50γρ (5 κουτ. σούπας) κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (ή λεμόνι)

Instructions
 

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα μπισκότα) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να βράσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2′ μετά το σημείο βρασμού
  • Στρώνουμε σε ένα σκεύος τα μπισκότα, χωρίς να αφήνουμε κενά
    gliko-giaourti-pti-ber-geonutrition
  • Αδειάζουμε από πάνω την ζεστή γιαουρτόκρεμα.
    gliko-giaourti-pti-ber-geonutrition
  • Σπάμε όσα μπισκότα περίσσεψαν και πασπαλίζουμε το ταψί.
    gliko-giaourti-pti-ber-geonutrition

Notes

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.
Για extra νοστιμιά δοκίμασε να το σερβίρεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού.
Keyword sweet, yogurt, πτιμπερ

 

Θες λίγη έμπνευση ακόμα;

Ρίξε μια ματιά σε αυτό τον αρωματικό κορμό σοκολάτας και τα λαχταριστά τρουφάκια από τη Βραζιλία

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating