Κολοκυθοκεφτές μαζί με φαλάφελ γίνεται; Έγινε σε αυτή εδώ την συνταγή!
Jump to Recipe
Μια εύκολη ιδέα να συνδυάσεις τα ρεβίθια με το κολοκυθάκι που είναι και της εποχής. Θα χρειαστείς λίγα υλικά και ακόμα λιγότερο χρόνο για να την φτιάξεις.
Έχουμε δοκιμάσεις πολλούς τρόπους να φτιάξουμε τα ρεβίθια σε αυτό το blog. Σε μορφή σαλάτας με 3 διαφορετικούς τρόπους, ψητά στον φούρνο, ως φαλάφελ, ακόμα και ως αλμυρό σνακ.
Σήμερα δοκιμάζουμε τον συνδυασμό τους με ένα λαχανικό που όπως και να το κάνουμε, από μόνο του, αν δεν είναι τηγανητό, είναι λιγάκι βαρετό.
Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή.
Για 9 κολοκυθο φαλάφελ θα χρειαστείς:
- μια κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια 250γρ
- ένα κολοκυθάκι μέτριο σε μέγεθος, τριμμένο και στυμμένο από τα υγρά του
- μια σκελίδα σκόρδο
- μια κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 λεμόνι
- αλατοπίπερο, κουρκουμά, κύμινο, ρίγανη
- ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
- λίγο λάδι
Ψητά πικάντικα ρεβίθια
Check out this recipe
Για το dip γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- λίγο λάδι
Μέθοδος παρασκευής κολοκυθο φαλάφελ:
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκυθάκι
- Στο μπλέντερ με τα ρεβίθια προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και ξαναχτυπάμε
- Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τα λιωμένα ρεβίθια και το τριμμένο κολοκυθάκι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι και τον χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λάδι. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
- Ψήνουμε για 40′ στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίζουμε τα φαλαφελοκεφτεδάκια.
- Στα τελευταία 10′ μπορούμε να αλλάξουμε την ρύθμιση του φούρνου στον αέρα για να γίνουν πιο τραγανά απ’ έξω
- Σερβίρουμε με την dip όπου έχουμε απλώς ανακατέψει τα υλικά για να την φτιάξουμε.
Κολοκυθοκεφτέδες φαλάφελ
Ingredients
- 250 γρ βρασμένα ρεβίθια (κονσέρβα ή σπιτικά)
- 1 κολοκυθάκι μέτριο σε μέγεθος, τριμμένο και στυμμένο από τα υγρά του
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 λεμόνι
- αλατοπίπερο, κουρκουμά, κύμινο, ρίγανη
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- λίγο λάδι
Dip γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- λίγο λάδι
Instructions
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Παράλληλα, τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκυθάκι
- Στο μπλέντερ με τα ρεβίθια προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και ξαναχτυπάμε
- Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τα λιωμένα ρεβίθια και το τριμμένο κολοκυθάκι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλεύρι και τον χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λάδι. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
- Ψήνουμε για 40' στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίζουμε τα φαλαφελοκεφτεδάκια.
- Στα τελευταία 10' μπορούμε να αλλάξουμε την ρύθμιση του φούρνου στον αέρα για να γίνουν πιο τραγανά απ' έξω
- Σερβίρουμε με την dip όπου έχουμε απλώς ανακατέψει τα υλικά για να την φτιάξουμε.
Τι λες λοιπόν; Θα το δοκιμάσεις;
Μην ξεχάσεις να μας κάνεις tag στο @geonutrition