Ρεβίθια, ταχίνι, αβοκάντο…ερωτεύσου ελεύθερα

revithia-taxini-avocado-salad-geonutrition

 

Σχεδόν πάντα, όταν προτείνω μια καινούργια συνταγή στα διαιτολόγια των πελατών μου, την δοκιμάζω πρώτα.

Την προσαρμόζω στα υλικά και στις ποσότητες ώστε να μην ξεφεύγει σε θερμίδες, ανακαλύπτω με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει καλύτερη και τι πρέπει να προσέξεις στην παρασκευή της.

Σχεδόν…κάποιες φορές, απλά εμπιστεύομαι τόσο την πηγή της συνταγής ώστε την  προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όπως και σε αυτή την περίπτωση με την ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι και αβοκάντο της madameginger

Σε μια μόνο κουταλιά θα νιώσεις το βουτυρένιο αβοκάντο, την γήινη γεύση του ταχινιού και κάθε ντοματίνι να σκάει γλυκά στο στόμα σου.

Μπορείς να ερωτευθείς ελεύθερα!

Αυτή η σαλάτα είναι vegan, νηστίσιμη,  είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και ω6 λιπαρά

Είναι εύκολη και χορταστική, χωρίς πολλές θερμίδες. Είναι αυτό που χρειαζόσουν για να αρχίσεις να τρως επιτέλους όσπρια

Πάμε να την δοκιμάσουμε!

revithia-taxini-avocado-salad-geonutrition

Ρεβιθοσαλάτα με αβοκάντο και ταχίνι

Prep Time 8 hours
Cook Time 1 hour
Course Main Course, Salad
Servings 2

Ingredients
  

  • 250 γρ ρεβίθια ξερά (μουλιασμένα για 8-12 ώρες)
  • 5-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό αγγουράκι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 αβοκάντο

Για την σος

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 40 ml νερό και επιπλέον, εάν χρειαστεί
  • αλάτι & πιπέρι

Instructions
 

  • Βράζεις τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται. (ή απλά χρησιμοποιείς προβρασμένα που έχεις φυλάξει στην κατάψυξη)
  • Τα στραγγίζεις, τα ξεπλένεις ελαφρώς και τα αφήνεις να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Για να φτιάξεις την σος, βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μια ρευστή υφή. Εάν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο νερό και ξαναχτυπάς.
  • Περιχύνεις την σως στα ρεβίθια και ανακατεύεις καλά.
  • Σερβίρεις με αβοκάντο σε κυβάκια (που θα κόψεις λίγο πριν, για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του) και αλατοπίπερο
Keyword avocado, chickpeas

 

Sharing is caring

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating